Kérdésed van? Írj nekünk: info@fromnature.hu

Natur Tanya Fermentált Béta-Glükán kapszula – 30db
Natur Tanya Fermentált Béta-Glükán kapszula – 30db
2 690 Ft

Natur Tanya Fermentált Béta-Glükán kapszula – 30db

 A béta-glükánok összetett, nagy molekulatömegű (100–200 kDa) poliszacharidok (nem emészthető szénhidrátok), amelyek számos élesztőgomba és gabona (pl.: árpa, zab) sejtfalában megtalálhatók. Az élesztő glükán-sejtfalának (harmadlagos) szerkezete egy β-1,6-kötésű elágazásokat tartalmazó, β-1,3-kötésű glükózláncokból álló alapváz, amelyhez β-1,4-kötésű kitin- és β-1,6-kötésű glükánmolekulák, valamint mannoproteinek kapcsolódnak

Szállítási díj
990 Ft-tól
Várható szállítási idő
1-3 munkanap
2 690 Ft
Egységár: 90 Ft/db
Részletek

TERMÉKÜNKBEN REGISZTÁLT VÉDJEGYŰ Goldcell® BÉTA-GLÜKÁN TALÁLHATÓ, AMELYET SÖRÉLESZTŐ SEJTFALÁBÓL (SACCHAROMYCES CEREVISIAE) IZOLÁLTAK. Megkülönböztetünk vízben oldható és vízben oldhatatlan formákat. A Natur Tanya® FERMENTÁLT BÉTA-GLÜKÁN vízben oldhatatlan sörélesztő béta-glükánokat tartalmaz, amely BIOLÓGIAI AKTIVITÁSA NAGYOBB A VÍZOLDHATÓ FORMÁKKAL ÖSSZEHASONLÍTVA. 

 

FÜGGETLEN, AKKREDITÁLT LABOR ÁLTAL IS ELLENŐRZÖTT ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ

 

VEGÁN, GLUTÉN ÉS LAKTÓZMENTES FORMULA

 

SÖRÉLESZTŐ SEJTFALÁBÓL FERMENTÁLT 1,3/1,6 Β-GLÜKÁN

SZERVES CINKKEL, SZELÉNNEL ÉS C-VITAMINNAL

NAGY TISZTASÁGÚ BÉTA-GLÜKÁN ADAGONKÉNT

VÉDJEGYZETT Goldcell® BÉTA-GLÜKÁNOKKAL

AZ IMMUNRENDSZER EGÉSZSÉGES MŰKÖDÉSÉHEZ!1

MÁR 3 ÉVES KORTÓL 

1 HÓNAPRA ELEGENDŐ MENNYISÉG

 Natur Tanya® fermentált béta-glükán, regisztált védjegyű Goldcell® béta-glükán

 

NEM MINDEN BÉTA-GLÜKÁN EGYFORMA

A béta-glükánok összetett, nagy molekulatömegű (100–200 kDa) poliszacharidok (nem emészthető szénhidrátok), amelyek számos élesztőgomba és gabona (pl.: árpa, zab) sejtfalában megtalálhatók.

 

Az élesztő glükán-sejtfalának (harmadlagos) szerkezete egy β-1,6-kötésű elágazásokat tartalmazó, β-1,3-kötésű glükózláncokból álló alapváz, amelyhez β-1,4-kötésű kitin- és β-1,6-kötésű glükánmolekulák, valamint mannoproteinek kapcsolódnak.

 

FONTOS MEGJEGYEZNI, HOGY ELŐFORDULNAK OLYAN BÉTA-GLÜKÁN TÍPUSOK IS, AMELYEK NEM KÉPESEK AZ IMMUNFUNKCIÓK MODULÁLÁSÁRA (1) (2) (3) (4). 

Példaként említve a cellulóz, amely egy (1,4)-béta-kötésű glükán nem rendelkezik immunmodulátor tulajdonságokkal. Az élesztőgombák sejtfala jellemzően kb. 30% béta-glükánokat tartalmaz (száraz tömegre vonatkoztatva).

 

Termékünkben levő sörélesztő (Saccharomyces cerevisiae) kivonat 80%-os béta-glükán tartalommal rendelkezik. Ezek a tulajdonságok elsősorban a béta-glükánok elsődleges kémiai szerkezetétől függenek. A béta-glükánok hatásmechanizmusa jelenleg is a tudományos kutatások tárgyát képezi. A béta-glükánokra nincsenek hatással a szájban és gyomorban található enzimek és a pH, ez pedig azt jelenti, hogy intakt állapotban kerülnek a bélbe. 

 

Általánosságban elmondható, hogy az emberek nem képesek a béta-glükánok szintetizálására. Éppen emiatt a Natur Tanya® FERMENTÁLT BÉTA-GLÜKÁN kiváló alternatíva a napi béta-glükán bevitel külső forrásból történő pótlására. 

 

NÉHÁNY PÉLDA A BÉTA-GLÜKÁN TÍPUSOKRA!

Néhány példa a béta-glükán típusokra!

 

GOLDCELL® VÉDJEGYZETT FERMENTÁLT BÉTA-GÜKÁN

A Goldcell® a TERMÉSZETES EREDETŰ SÖRÉLESZTŐ BÉTA-GLÜKÁN védjegye, ami magas koncentrációban (min. 80%) tartalmaz fermentált béta-1,3-1,6-glükánt.

 

A sörélesztőből (Saccharomyces cerevisiae) előállított béta-glükán egyensúlyba hozza a természetes védekezőképességet, felkészíti az immunrendszert az olyan egészségügyi kihívásokra, amikor szükség van a szervezet védekező mechanizmusának támogatására.

Natur Tanya® Goldcell® védjegyzett fermentált béta-glükán

 

HOGYAN SEGÍTENEK A HOZZÁADOTT SZERVES ÁSVÁNYI ANYAGOK ÉS C-VITAMIN?

1A C-vitamin, a szerves szelén és a szerves cink hozzájárul az immunrendszer egészséges működéséhez.

 

A cink és a szelén hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez (sejtvédelem)

 

KIKNEK ÉS MIKOR AJÁNLJUK A NATUR TANYA® FERMENTÁLT BÉTA-GLÜKÁN TERMÉKET? 

 

-azoknak, akik immunrendszerüket szeretnék támogatni

 

-kihívásokkal teli mindennapok esetén

 

-sportolóknak

 

-időseknek

 

-3 éves kor feletti gyermekeknek

 

-vegánoknak és vegetáriánusoknak

 

-nőknek és férfiaknak egyaránt 

 

LABORBAN BEVIZSGÁLT, GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES TERMÉK!

A Natur Tanya® FERMENTÁLT BÉTA-GLÜKÁN független, akkreditált laborban bevizsgált készítmény, minden esetben MEGFELEL AZ EURÓPAI UNIÓS EGYSÉGES SZABÁLYOZÁSNAK, a határértékek alatt marad, ezért lisztérzékenység (cöliákia) és laktózintolerancia esetén is alkalmazható. 

 

A gluténmentességre vonatkozó jelenleg érvényben levő határértéknek nemhogy megfelel a termék gluténtartalma, hanem FELE annak, kimutatási határ alatt van. De ha ez nem lenne elég, a laktóztartalom TIZEDE a vonatkozó határértéknek, számszerűsítve ez 0,01 g laktóz/100 g terméket jelent.

 

Laktóztartalom alkalmazott vizsgálati módszer: B-LAC-GC

Gluténtartalom alkalmazott vizsgálati módszer: B-AGT-ELI

A termék hosszú távú alkalmazása is biztonságos. A termék gyártója a Jó Gyártási Gyakorlat (GMP) irányelveinek megfelelő, illetve ISO 9001:2015 rendszer szerint tanúsított élelmiszerbiztonsági rendszert tart fenn. 

 

AZ ÉLESZTŐ BÉTA-GLÜKÁNOK HASZNÁLATA BIZTONSÁGOSNAK TEKINTHETŐ ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐKBEN, AZ EFSA POZITÍV ÉRTÉKELÉSÉVEL RENDELKEZIK. 

Nettó tömeg: 20,4 g (30 db) 

 

Összetevők: Goldcell® béta-glükán készítmény (Saccharomyces cerevisiae sörélesztő sejtfalából kivont) - 80%-os béta-glükán tartalommal, L-aszkorbinsav, tömegnövelő szerek (kalcium-foszfátok, mikrokristályos cellulóz), növényi kapszulahéj (hidroxipropil-metil-cellulóz), szerves cink (cink-glükonát), csomósodást gátló anyagok (zsírsavak magnéziumsói, szilícium-dioxid), szerves szelén (L-szelenometionin).           

 

Adagolási javaslat: Napi 1 kapszula, lehetőleg éhgyomorra lenyelve. 

 

Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap. 

 

*NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték. 

 

Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó! 

 

Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

 

A termék alkalmazható vérhígítók használata esetén

A termék 3 éves kortól alkalmazható

A termék alkalmazható cukorbetegség esetén

A termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában

Immunszupresszánsok fogyasztása esetén, feltétlen konzultájon orvosával

OGYÉI ny.sz: 27736/2021 

 

100%-BAN MAGYAR TULAJDONÚ CÉG. A TERMÉK MEGVÁSÁRLÁSÁVAL MAGYAR MUNKAHELYEKET TÁMOGAT!

Adatok
Gyártó
Natur Tanya
Cikkszám
2774891900
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek