Kérdésed van? Írj nekünk: info@fromnature.hu

Teakészítő eszközök

Matcha teázás során nem csak maga a teázás egy szertartás, hanem az elkészítés is egy nem mindennapi, japán hagyománnyal rendelkező művészetbe repít el minket. Miközben frissítő matcha teánkat készítjük, átadjuk magunkat a pillanatnak, befelé tudunk figyelni és ez a mi énidőnk. A matcha teát különleges, tradicionális eszközökkel készíthetjük el, ehhez lehetőségünk van megvásárolni a szükséges eszközöket, mint az E-Mixer, adagolókanál, bambusz teakeverő ecset és még egyéb modern termékek.A matcha teakészítő eszközök használata
Az elkészítéshez az eszközöket előkészítjük: bambusz teáskanál, kerámia teáscsésze, bambusz teakeverő ecset, szita, a matcha tea és a megfelelő mennyiségű víz. A víz mennyiségéhez elkell döntenünk, hogy sűrű vagy hogy matcha teát szeretnénk fogyasztani.
A híg teához, azaz az usuchához 1-2 gramm matcha teapor és 60 ml víz, a sűrűhöz, más néven kocihához pedig 4-5 gramm matcha por és kb. 20 ml víz szükséges.
Elsőként a matcha tea elkészítéséhez a teáscsészébe kevés forró vizet öntünk, majd beleállítjuk a bambusz teaecsetet, hogy megpuhuljanak a szálai. Ezt követően kivesszük kiöntjük a vizet és szárazra töröljük a csészét. Az átszitált teaport a csészébe tesszük, megfelelő mennyiségű vizet öntünk rá, majd óvatosan keverjük össze, majd M vagy W alakban habosítsuk, míg habos vagy krémes állagú nem lesz.