Kérdésed van? Írj nekünk: info@fromnature.hu

Matcha

Matcha, a japánok zöld aranya

Merülj el a matcha tea adta élményekben és legyél részese jótékony hatásainak. A prémium minőségű, eredeti japán matcha teát vibrálóan zöld színe és karakteres íze teszi egyedivé. Mindemellett a matcha tea elkészítése is felér egy szertartással, ami nyugtatja a lelket. Ehhez a teán kívül hasznos megvásárolni a készítéshez szükséges eszközökett: szita, bambusz teakanál (chashaku), bambusz teakeverő ecset (chasen), ecsettartó (kusenaoshi) és egy kerámia csésze (chawan). A matcha tea esetében nem csak a teázás adta élvezet, hanem maga az elkészítés is felér egy szertartással, ami nyugtatja a lelket. Ezt a zöld csodát kortyolgatva testünk és lelkünk is köszönetet fog mondani, hiszen az alábbi tulajdonságokkal bír:

- A matcha tea egy igazi vitaminbomba, A, B1, B2, B6, C, E és K vitamint, kalciumot, magnéziumot, cinket, káliumot, foszfort, és vasat tartalmaz. 

-A matcha egyszerre ad energiát, miközben segíti a test és lélek pihentetését. 

-Fogyókúra során is pozitív hatásai vannak, hiszen a katekinek fokozzák az anagcserét és növelik az edzés során elégetett zsír és kalóra mennyiségét. 

-Egy csésze matcha harmad annyi koffeint tartalmaz, mint egy csésze kávé, hatását 4-6 órán keresztül fejti ki, míg a kávé gyorsan hat és hatása rövid ideig tat.

Matcha termékek

A teák nem csak finomak, hanem az egészségre is jó hatással vannak, emiatt egyre népszerűbbé válik napjainkban. A zöld matcha tea egyike a minőségi, különleges, egészséges teáknak.

A minőségi matcha teát Japánban termesztik limitált mennyiségben és mivel a japánok körében is egyre népszerűbb, ezért nem bocsátanak túl sokat külföldi szállításra. Egyre több a piacon megjelenő matcha tea, ám igen csak csekély értékű a valóban minőségi készítmény. Ezek jóval olcsóbbak, mivel közel sem fejtik ki azt a hatást, mint az eredeti, emiatt törekedjünk arra, hogy megbízható forrásból vásároljunk. A minőségi matcha teákat felismerhetjük a vibrálóan zöld színéről, enyhén édeskés illatról, a púderszerű textúráról és az édeskés ízéről. Kínálatunkban csakis eredeti, japán matcha tea porok találhatóak magas minőségben, vagyis a Koicha, a Ceremonial, a Culinary és a Prémium tea por.

A matcha tea elkészítése

A matcha tea elkészítéséhez teakészítő eszközök szükségesek, illetve az is fontos lesz,hogy híg vagy sűrű teát szeretnénk fogyasztani. A híg teához, azaz az usuchához 1-2 gramm, a sűrűhöz, más néven kocihához pedig 4-5 gramm matcha por szükséges.

Elsőként a matcha tea elkészítéséhez a teaport átszitáljuk és a kerámia csészébe tesszük majd kevés vizet öntünk rá és óvatosan csomómentesre keverjük. A híg tea esetén 60 ml víz hozzáadása, sűrű matcha tea esetén 20 ml víz szükséges a porhoz, majd határozott mozdulatokkal W alakban el kell keverni a bambusz teakeverő ecsettel és addig kell habosítani, míg krémesen habos teát nem kapunk. Használat után az eszközöket tisztítsuk meg a hosszú élettartam érdekében!