Kérdésed van? Írj nekünk: info@fromnature.hu

Matcha teák

A matcha egy porrá őrölt teakülönlegesség, így a szálas és filteres teafélék csoportjába sem sorolható. Az egészségre gyakorolt pozitív hatásai a termesztésében is rejlik, hiszen beárnyékolják a teaföldeket betakarítás előtt 2 héttel ezzel sötétben hagyva a tealeveleket. Ettől a termés édesebb és lágyabb lesz, mindemellett a klorofil (ennek köszönhető élénk zöld színe) és aminosavak termelését is megalapozzák. 

A piacon egyre inkább megjelennek a matcha teák és elenyésző a valóban minőségi termék. Webáruházunk indulása előtt sok kutatás folyt, mely termékeket kínáljuk vásárlóink számára és emiatt mind a CBD termékek, mind a matcha termékek között kifejezetten minőségi készítményeket találhatnak. Matcha termékeink között kifejezetten eredeti matcha teákkal találkozhatnak, mint az M Matcha Ceremonial, Prémium, Sakura és Culinary teaporok.

Minden nap egy matcha az orvost távol tartja! A matcha tea megannyi jótékony hatással van szervezetünkre. Felveszi a harcot a sejtkárosodással, semlegesíti a testben lévő szabadgyököket, javítja az immunrendszer működését, fokozza az anyagcserét, elősegítheti a szív egészséges működését és még megannyi pozitív tulajdonsága van.


13termék
 

A matcha tea hatása

A matcha tea rendszeres fogyasztása jótékony hatással van szervezetünkre. A matcha tea katekinekben gazdag, melyek természetes antioxidánsokat tartalmaznak. Ezek segítenek stabilizálni a káros szabad gyököket,melyek többek között a rákos megbetegedésekért is felelnek, lassítja a bőr öregedési folyamatait és javítja szervezetünk védekező képességét. Eddigi kutatások kimutatták, hogy megakadályozhatja a májkárosodást és csökkentheti a májbetegségek kialakulását. A matcha tea fokozza az agy működését, javítja a memóriát, figyelmet és a reakcióidőt. Mindemellett állatkísérletek azt mutatták, hogy a matcha teában található vegyületek gátolhatják a rákos sejtek növekedését. Továbbá rendkívül hatásos lehet fogyókúra során, gyorsítja az anyagcserét, zsírégető hatással bír és mindemellett ellazít, megnyugtat.

 

Minőségi matcha teát válassz! 

A matcha manapság egyre gyakrabban megjelenő teaféle a piacon, ám körültekintéssel vásároljunk, hogy minőségi teát vásároljunk! Az eredeti matcha tea körültekintéssel és sok munkával előállítható, emiatt nevezik a teák királynőjének is. Az eredeti matcha tea nem olcsó, de nem is ez a garancia valójában a minőségre, hanem vannak egyéb tulajdonságok, amelyek figyelembe kell vennünk. A matcha tea eredete, színe, aromája és íze. 

Az igazi minőségi matcha tea Japánból származik. Kínában is találhatunk matcha teát, de ott a légszennyezettség és a tea termesztéséhez szükséges körülmények hiánya nem adja vissza a valódi matcha ízt. 

Az eredeti matcha tea színe a magas klorofill tartalom miatt vibrálóan élénk zöld, mely az árnyékolásnak köszönhető. Ez az oka a matcha tea különleges ízének is, mely friss és édes. A rossz minőségű teák kesernyések és nem érezzük azt az ízt utána, hogy szívesen meginnánk az egész bögrével, míg az eredeti teáink után azt fogod kívánni, bárcsak több lenne!

 

Matcha vagy kávé?

A matcha teában, mint a legtöbb a tea félében található koffein. A matcha teák harmad annyi koffeint tartalmaznak, mint egy csésze kávé. Azonban ami mégis lényeges számunkra, hogy a matcha teában L-Theanine vegyület található, melynek köszönhetően a teában lévő koffein lassan szívódik fel  véráramban. Hatása 4-6 órán keresztül fejti ki, így hosszan tartó éberséggel számolhatunk a kávéval ellentétben, ami gyorsan és rövid ideig energizál. A matcha tea nem csak éberen tart, hanem mindemellett nyugalmat, relaxáltságot, azaz nyugodt éberséget tapasztalunk.

Szűrés
Ár
 (Ft)
5 990 Ft - 24 990 Ft
Kiszerelés