Kérdésed van? Írj nekünk: info@fromnature.hu

GAL Flóra rost 180 g
GAL Flóra rost 180 g
6 490 Ft
ÚJ

GAL Flóra rost 180 g

GAL Flóra rost 180 g
GAL Flóra rost 180 g
GAL Flóra rost 180 g
GAL Flóra rost 180 g

GAL Flóra rost (180 g, 60 adag)

Szállítási díj
1090 Ft-tól
Várható szállítási idő
1-5 munkanap
6 490 Ft
Egységár: 36 Ft/g
A vásárlás után járó pontok: 65 Ft
Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
Részletek

Mik a GAL Flóra rost előnyei?

A GAL Flóra rost fő hatóanyaga a Bimuno®, amivel már számos humán klinikai vizsgálatot végeztek, és mindegyikben kiváló eredményeket ért el. Az eddig igazolt pozitív hatásai a következők:

 

Emésztésre és bélrendszerre gyakorolt hatások

  • Alkalmazása során már 1 hét elteltével mérhető a bélflóra javulása (a Bifidobaktériumok száma jelentősen nő).
  • Növeli a „jó” baktériumok számát, miközben a „rosszakét” csökkenti.
  • A legkevésbé gázképző hatású prebiotikus anyag; nem számít FODMAP-nak, és más prebiotikumokkal ellentétben SIBO esetén is alkalmazható.
  • Segít megelőzni az utazások során jelentkező rosszulléteket, a külföldi tartózkodások alatti bélfertőzéseket.
  • Hosszútávon alkalmazva segít megszüntetni a székrekedésre és a hasmenésre való hajlamot.
  • Javítja az IBS-es betegek bélflóráját, csökkenti a tüneteiket.

 

 Egyéb jótékony hatásai

  • Körülbelül 30%-kal csökkenti a kortizol stresszhormon szintjét.
  • Fokozza az immunműködést, csökkenti a fertőzések előfordulását még a légutakban is, ugyanis a nyálban és az orrváladékban is megnöveli az immunanyagok mennyiségét.
  • A Bimuno® hatására javultak az elhízott emberek metabolikus mutatói, ahogyan a testkompozíciójuk

 

A Bimuno® Flóra rost a Bimuno® kis mennyiségű mikronizált bambuszrosttal van keverve a könnyebb adagolhatóságért, ami jól ki is egészíti azt: a bambuszrost egy „nem karcoló”, azaz kíméletes, nem fermentálódó, nem prebiotikus rost.

 

A prebiotikumok fogyasztása nem mindig előnyös

A prebiotikumok eredeti definíciójuk szerint olyan anyagok, amelyek a bélflórát jó irányba befolyásolják, azaz a számunkra kedvező, „jó”, ún. kommenzális baktériumok számát növelik, míg a káros, „rossz”, ún. opportunista baktériumok számát csökkentik vagy legalább nem növelik. Másképpen megfogalmazva, csak a „jó” baktériumok számára jelentenek tápanyagforrást.

 

A prebiotikum kifejezést ennek ellenére még tudományos körökben is általánosan használják azokra az anyagokra, amelyek általában jó hatásúak, mert képesek a számunkra kedvező típusú baktériumokat táplálni, sokszor figyelmen kívül hagyva, hogy a „rossz” baktériumokat is táplálják.

 

Akinek eleve jó a bélflórája, azaz sok „jó” baktérium van benne és kevés „rossz”, azoknál bármilyen prebiotikum alkalmazása jó hatású, és segít még jobbá tenni a bélflórát. Akinek viszont nincs igazán jó bélflórája, vagy kifejezetten rossz, fontos, hogy nagyon megválogassa, milyen prebiotikumot alkalmaz, mert könnyen előfordulhat, hogy az eleve nagyobb arányban jelenlévő „rossz” baktériumokat még jobban felszaporítja, ami egyben a „jók” csökkenéséhez is vezet.

 

Újabban végre elkezdtek foglalkozni ezzel és több humán klinikai vizsgálatot is rendeztek, amelyek igazolták, hogy pl. IBS/IBD és más bélproblémák esetén a prebiotikus hatású anyagokat tartalmazó élelmiszereket, például a zöldségek és gyümölcsök többségét érdemes elkerülni, mert ezzel jelentős javulást lehet elérni mind a tünetek súlyossága, mind a bélflóra összetétele tekintetében.

 

A szelektív prebiotikumok és a Bimuno® előnye

Az inulin és a fruktooligoszacharidok (FOS), amelyek a legszélesebb körben használt prebiotikumok, nem éppen szelektívek, sokféle káros baktérium nagyon jól tud szaporodni rajtuk és ezért sokaknál problémát okoznak.

 

Az eddigi vizsgálatok alapján az ún. galakto-oligoszacharidok (GOS) csoportjába tartozó „cukrok” tűnnek a legszelektívebbnek. Ezeknek két fő típusa van: az alfa- és a béta-GOS-ok. Az alfa-GOS (sajnos az inulinnal és a FOS-al együtt) megtalálható sokféle hüvelyesben, de az alfánál is sokkal szelektívebbek a béta-GOS-hoz tartozók, amelyek csak a tejben találhatóak meg. A béta-GOS-okon belül is sokféle van, attól függően, hogy milyen baktérium segítségével állítják elő őket.

 

A Bimuno® az egyetlen olyan GOS, amit egy, az anyatejben is jelenlévő és az egészséges bélflóra lényeges összetevőjét is alkotó Bifidobaktériummal állítanak elő. Ennek köszönhetően az anyatejben lévő GOS-ok elegye jön létre, így nem meglepő, hogy az eddigi vizsgálatok alapján a Bimuno® GOS a hatásos dózisában teljesen szelektívnek látszik. Összegezve tehát, minden prebiotikus hatású anyag közül a béta-GOS-ok a legszelektívebbek, azon belül is a Bimuno®, ami gyakorlatilag tökéletesen szelektív.

 

A Bimuno® az anyatejhez hasonlóan építi a bélflórát

Ha belegondolunk, nem is olyan meglepő, hogy a legszelektívebb prebiotikum pont az, ami az anyatejben is a legnagyobb mennyiségben van jelen. A Bimuno®-ban alkalmazott, anyatejben is jelenlévő baktérium alakítja át az anyatejben lévő laktózt olyan GOS-eleggyé, amilyen a Bimuno® is. A csecsemő ugyanis közel steril bélflórával születik egy mindenféle baktériumoktól hemzsegő világba; mikor, ha nem ilyenkor a legfontosabb, hogy ne kezdjenek el ott válogatás nélkül megtelepedni és szaporodni? Ebben segít az anyatejben nagy mennyiségben jelenlévő laktoferrin is.

 

Egy elementáris diéta vagy ahhoz közeli táplálkozás, kiegészítve Bimuno®-val és laktoferrinnel nagyon hasonló ahhoz, ahogyan egy csecsemő bélflórája felépül; a bélflórával kapcsolatos problémákat leginkább ezzel lehetne a leghatékonyabban kezelni. Ha valakinek nem jó a bélflórája, akkor érdemes Bimuno®-t szednie, majd később, ahogy az állapota egyre javul, annál többféle prebiotikum lesz rá jó hatással, ahogyan egyre többfajta élelmiszer is.

 

A Bimuno® laktóztartalma rendkívül alacsony

A Bimuno® egy adagja körülbelül annyi laktózt tartalmaz, mint amennyi laktóz egy kanál tejben van. Ez nem sok, és számos visszajelzés alapján a Bimuno® alacsony laktóztartalma még azoknál sem okoz gondot, akik súlyosan laktózérzékenyek, és más termékekből ennek a laktózmennyiségnek a töredéke is problémát okoz náluk.

 

Létezik egy kutatás azzal kapcsolatban, hogy a béta-GOS-ok csökkentik a laktózintoleranciát – talán ezzel magyarázható ez a kedvező tapasztalat. Mindenesetre, ha valaki erősen laktózérzékeny, a biztonság kedvéért érdemes csak fél vagy negyed adaggal kezdenie, és szép lassan növelnie a mennyiséget. Abban az esetben sem érdemes hirtelen emelni az adagot, ha első alkalommal nem tapasztal valaki problémát.

 

A Bimuno® kevesebb tejfehérjét tartalmaz mint 1 csepp tej

A Bimuno® nyomokban tejfehérjét is tartalmaz, de egy adagjában kevesebbet, mint amennyi fehérje egyetlen csepp tejben van. Ez a kis mennyiség feltehetően még autoimmun eredetű betegségek esetén is elhanyagolható, de ha valakinek ilyen problémája, vagy extrém tejfehérje érzékenysége van, akkor szintén érdemes csak fél-negyed adaggal kezdenie, és a tüneteit figyelve szép lassan növelni azt. Ha bármilyen kellemetlenséget tapasztalunk, érdemes a fogyasztását átmenetileg felfüggeszteni.

 

Az autoimmunbetegségek és az ételintolerancia egyik gyakori oka a rossz bélflóra, a Bimuno® pedig pont ennek javításában segít. Ebből adódóan a pozitív hatásai alighanem felülmúlják a nyomokban jelenlévő tejfehérje, illetve a kevés laktóz esetleges negatívumait. Sajnos minden béta-GOS termékben van tejfehérje és laktóz, de a Bimuno®-ban a legkevesebb: egy adagjában töredékmennyiség más b-GOS-okhoz képest.

 

A Bimuno®-alapanyag gyártójával méréseket végzünk az elkészült tételeken, és mindig a legalacsonyabb tejfehérje-tartalmú készítményeket teszik félre számunkra; kizárólag ezeket használjuk fel a Bimuno® Flóra rost gyártásához. Ezek már szinte mérhetetlenül alacsony mennyiségű tejfehérjét tartalmaznak.

 

Az ún. galakto-oligoszacharidok (GOS) a vízoldékony rostok egy csoportja. 2 fő típusuk van. Az alfa-GOS-ok egyes növényi élelmiszerekben találhatók meg, és nem különösebben szelektívek, ellentétben a béta-GOS-okkal. A különböző szerkezetű béta-GOS-oknak egy meghatározott arányú keveréke keletkezik az anyatejben.

Sok béta-GOS alapanyagot egy penészgomba által termelt enzimmel hoznak létre, vagy éppen az anyatejben nem megtalálható baktérium segítségével. Ez nem gond, azonban ennek eredményeként az anyatejben lévőtől eltérő szerkezetarányú GOS keverék keletkezik. Termékünkben ezért mi a Bimuno®-t használjuk, amelyet pontosan úgy állítanak elő, ahogyan az laktózból az anyatejben is keletkezik, a tejmirigyekben lévő Bifidobacterium bifidum enzimei által. Így az anyatejével azonos szerkezetarányú GOS keverék jön létre. Az alig fermentálódó, hipoallergén bambuszrosttal csupán a könnyebb kezelhetőség és adagolhatóság érdekében kevertük.

Felhasználási javaslat: Folyadékban elkeverve, napi 3 gramm (~10 ml) fogyasztását javasoljuk, ami 6 grammig növelhető. A legelőnyösebb reggel, éhgyomorra bevenni, de el is osztható a nap folyamán. Ha a terméket korábban nem fogyasztotta, kezdje 1 grammal, majd kétnaponta növelje az adagot fél-fél grammal, így érve el a napi 3 grammot.



Tej- és laktózérzékenyek figyelmébe: A termék napi adagja kb. annyi laktózt tartalmaz, mint egy kiskanálnyi tej, míg tejfehérjét kevesebbet, mint egy csepp tej.

Adatok
Gyártó
GAL
Cikkszám
gal_florarost
Csomagajánlatok
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek