HASZNÁLATA
Matcha tea készítése előtt áztassuk be a chasen szálait vízbe egy rövid ideig forró vízbe, hogy a bambusz szálak kicsit felpuhuljanak és rugalmasak legyenek, hogy a keverés folyamán ne törjenek szét. Öblös edényben a matcha porra kis mennyiségű vizet öntünk, kissé elkeverjük a keverővel, majd laza de gyors és határozott mozdulatokkal W vagy M alakban keverünk, amíg csomómentes, habos matcha italt nem kapunk.
TISZTÍTÁSA
A chasent használat után tiszta vízzel kell leöblíteni, ne használjunk semmilyen tisztítószert. Ezután tegyük a bambusz ecset tartóra (kusenaoshi), vagy ha nincs ilyenünk akkor hagyjuk megszáradni a szálakkal felfelé nézve, hogy ne deformálódjon el, mivel a bambusz ecset szálai a nedvesség hatására egy bizonyos idő után kiegyenesednek, az eredeti állapotukhoz hasonlóan.
Anyaga: bambusz
Mérete: 6*11 cm