A mák a magyar konyha kedvelt alapanyaga, a keleti konyhaművészet régóta meghatározó főszereplője. Most már a kivételes beltartami értékű nyersanyag hidegen sajtolt olaját is beillesztheti mindennapos étkezésébe. A Nature Cookta Mákolaj pirított mákra emlékeztető aromával bír.
A Nature Cookta Mákolajat alkalmazza gyümölcslevesekhez, salátákhoz, péksüteményekhez. Telt íze nagyon jól érvényesül a lepényeknél, réteseknél, palacsintáknál, kuglófoknál, kalácsoknál. Pikáns ízvilágot érhet el, ha a halak készítésénél is felhasználja. Alacsony füstpontja (~120 °C) miatt magas hőfokú sütésekhez nem ajánljuk. A mákolaj fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.
Átlagos tápérték 100 g-ban: Energia: 3763 kJ/ 899 kcal Zsír: 99,86 g amelyből telített zsírok: 11 g Szénhidrát: 0 g amelyből cukrok: 0 g Fehérje: 0 g Só: 0 g
Tartalmaz: 100% mákolaj