A lenmag őrleményét a paleolit étrendet követők, a vegetáriánusok és az Atkins-diétát követők figyelmébe is ajánljuk. A Nature Cookta Lenmagliszt készítése során hidegen, vegyszermentesen préselik ki az olajat, az így kapott pelletet pedig finom, a búzaliszthez hasonló lisztté őrlik. A sűrítésre is használt alapanyagot világszerte használják. Kitűnően keverhető más maglisztekkel is.
A Nature Cookta Lenmagliszt részben vagy egészben felhasználható receptekben előírt lisztmennyiség helyett. Bátran használjuk pékáruk (kiflik, zsemlék, cipók) és sütemények készítéséhez egyaránt. Előnye, hogy ennek az alapanyagnak a felhasználásával a készített ételek hamarabb ropogósra sülnek. Sokféleképpen fel tudjuk használni. Mivel nagy mennyiségű zsiradékot és folyadékot tud felvenni, sűríteni is tudunk vele. Az lenmagliszt fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.
Tartalmaz: 100% lenmagliszt
Átlagos tápérték 100 g-ban: Energia: 1342 kJ/321 kcal, zsír: 18,88 g, amelyből telített zsírsavak: 8,88 g, szénhidrát: 4,64 g, amelyből cukrok 4,4 g, fehérje: 33,18 g, só: 0 g